Villa Bäckhaga
Bäckhaga Gård
Delebäck
548 92 Hova


Fritidsutbud och utflyktsmål

Det vackra sjö- och skogslandskapet kring Skagern, Vänern och Unden bjuder på många ovärderliga upplevelser för naturälskare. Fisketurer, fågelskådning, spaning efter älg och andra vilda djur från de många jakttornen, svampplockning och promenader i skog och mark är bara några av de aktiviteter Du kan ägna Dig åt i Delebäck. I trakterna finns dessutom ett flertal naturreservat där Du kan ta del av ett unikt växt- och djurliv, exempelvis i Tiveden och på Kinnekulle.

För alla som föredrar en aktiv semester finns det gott om möjligheter att utöva vattensporter, spela golf i Ribbingsfors (5 km från Delebäck) eller vandra på en av de många vandringsleder som finns i regionen. För cyklister finns särskilda cykelleder som sträcker sig genom det vackra landskapet. Förutom klassikern Skagern-Runt finns bland annat möjligheten att cykla längs Göta Kanal. Ta tillfället i akt att spana in båtarna som passerar och beskåda hur de slussas genom kanalen. Särskilt att rekommendera för barnfamiljer är också en tur på den närbelägna dressinbanan med utgångspunkt i Gullspång (10 km från Delebäck).

Sist men inte minst är regionen mellan Vänern och Vättern väl värd ett besök för kulturellt och historiskt intresserade. På nära håll finns till exempel de historiska platser som Jan Guillou beskriver i sina böcker om Riddaren Arn och i Ribbingsfors inspirerades Frans G Bengtsson och skrev om vikingahövdingen Röde Orm. Endast 10 km från Delebäck hålls dessutom årligen Hova Riddarvecka som med tornerspel och medeltida marknad lockar tusentals besökare. Inom dagstursavstånd finns bland annat Läckö Slott utanför Lidköping, Vadstena med Heliga Birgittas kloster, Selma Lagerlöfs hem Mårbacka och Karlsborgs Fästning vid Vättern.

Vi hjälper gärna till med tips och råd när Du planerar Din vistelse hos oss. För mer information om utflyktsmål och sevärdheter rekommenderar vi även att Du kontaktar Hovas eller Gullspångs turistbyrå.


© 2022 Villa BäckhagaLogga in